banner banner banner banner banner

ATB Parcours Zandvoort

Al een aantal jaar wordt er gesproken over een vaste ATB route in en om Zandvoort. Doordat er steeds meer in het duingebied werd wildgereden en er veel klachten binnenkwamen van boswachter en bewoners hebben wij de gemeente, PWN en Circuitpark Zandvoort benaderd om een legale route te ontwikkelen in en om het circuitterrein.

De huidige stand van zaken is dat er een route ligt en onderhouden wordt door een grote groep van vrijwilligers. Het is een redelijk technisch rondje van net iets meer dan 8 km waarvan zeker 6 km singletrack en bijna 200 hoogtemeters. De route ligt voor 98% op gemeente grond en voor het overige deel op het PWN terrein.

Het PWN pad is nodig om de twee gebieden met elkaar te verbinden. Echter is PWN voorzichtig met het geven van toestemming. Om wildrijden te voorkomen moet er een afscheiding worden geplaatst zodat er niet gefietst meer kan worden in het natuurgebied.

Op dit moment wachten we op een vergunning voor een hek en tot die tijd wordt er een alternatief gereden. We zijn echter wel aan enkele regels/afspraken gebonden. Er mag nooit buiten de paden worden gereden, ook niet op circuitterrein. Buiten de paden wordt direct bekeurd.

Volg altijd de aanwijzingen op van het circuitpersoneel. Er kan gewerkt en/of geraced worden op het terrein en daar moet altijd rekening mee gehouden worden. Op de dagen dat er races zijn kan er niet worden gefietst. Er lopen dan te veel toeschouwers op het terrein en die hebben net zoveel recht om over de paden te lopen als wij er over te fietsen. Kijk hier op de website van het circuit voor de racekalender.

De route is hieronder in .gpx formaat voor je GPS apparaat te downloaden . In de winter fietsen er diverse groepen. Als je geen GPS apparaat hebt is het mogelijk om een afspraak te maken om mee te rijden, zodat je niet hoeft te zoeken en wordt bekeurd wanneer je buiten de paden fietst.


MTB Zandvoort Circuit weergeven op een grotere kaart
Het atb parcours wordt onderhouden door ATB groep Zandvoort met medewerking van:
logo ballast nedamBallast Nedam realiseert blijvende kwaliteit
logo circuit zandvoort

Circuit park Zandvoort

2012 - Versteege Wielersport

Designed by JZ